Ovako je naša bajka postala „Novogodišnja čarolija“

Tradicionalni projekat fondacije „Humanist“ sa ciljem ispunjenja novogodišnjih želja svakom detetu.

Već pet godina kroz projekat „Novogodišnja čarolija“ fondacija „Humanist“ obišla je preko 10,000 mališana iz socijalno ugroženih porodica. Kroz razne aktivnosti obradovali smo na stotine dece iz dečijih svratišta, sigurnih kuća i dečije onkologije u mnogim gradovima u Srbiji.

Priča je krenula ovako …

Novogodišnji praznici donose radost svima, ali im se najviše obraduju mališani. Odrasli pamte novu godinu po snegu, poklonima, Deda Mrazu, ukrašavanju novogodišnje jelke sa roditeljima, dosta pesme, zabave i lepog raspoloženja. Novogodišnju bajku neke porodice ne mogu sebi da priušte, a mališani iz tih porodica neće imati čega da se sećaju kada odrastu. Fondacija „Humanist“ zadnjih godina uspešno realizuje ovu novogodišnju bajku, sa ciljem da svako dete ima čemu da se raduje za novogodišnje i Božićne praznike. U saradnji sa mnogim prijateljima, uspeli smo da održimo kontinuitet u održavanju ove jedinstvene priče. Ove godine odlučili smo da odemo korak dalje i da novogodišnja čarolija ugreje srca svih gradjana koji su pomislili da su zaboravljeni i sami. Kroz razne kampanje prikupljanja hrane, sredstava za ličnu higijenu, kao i novogodišnjih paketića za decu, fondacija „Humanist“ organizovaće i niz kulturno-umetničkih sadržaja na kojima ćemo prikupljati sredstva za kupovinu ogreva socijalno ugroženim porodicama.

Naši prijatelji

Jelka DAR&JA

Jelka “Dar&Ja”
je moje čarobno ime
Vi ste mi ga dali
Mnogo ste poklona poslali.
Za svu decu koja čekaju
Paketići se spremaju.
Oko mene puna kutija i  vreće
Igračaka, smeha, sreće.
Želim vam srećnu godinu Novu
Zauvek širite dobrotu i čaroliju.

Jelka “Dar&ja” ukrašena je ručno rađenim rukotvorinama naših prijatelja. Pored jelke nalazi se naša “Slatka kutija” u kojoj posetioci mogu donirati slatkiše, slaniše, i novogodišnje paketiće.

Slikanje sa deda mrazom 24.12. 2023.

Slike možete preuzeti klikom na dugme.

PIŠITE NAŠIM VILENJACIMA I DOBIJTE ODGOVOR ODMAH

Newsletter prijava

Upiši svoj email i ostani u toku s našim radom!

Upotreba kolačića

Naš sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao korisničko iskustvo