Ambasadori velikog srca

“Učini neko dobro delo, bez očekivanja i nagrade, siguran u znanju da jednog dana neko može da uradi to isto za tebe.”

Princeza dajana

O projektu

Veliki broj poznatih ličnosti promoviše dobrotvorne organizacije i humanitarne projekte. Ovakve preporuke podižu svest njihovih pratilaca o važnosti humanitarnog angažovanja, a samim tim utiču na pozitivan razvoj svakog pojedinca. Javne ličnosti kao takve, trebalo bi da imaju svest o svom uticaju na mlade, na osobe koje cene i poštuju njihov rad, ali takođe i da se odgovorno postave u svom javnom obraćanju i da znaju da su nekome uzor jer se po njihovom ponašanju orijentiše veliki broj mladih. Javne ličnosti imaju odgovornost, ne samo u okvirima svog umetničkog predstavljanja, već i uticaj na sve one koji vole, idealizuju i poštuju pojedinačno lik i delo javne ličnosti. Takođe, kroz podršku humanitarnom radu, javne ličnosti doprinose svom ugledu i dostižu poseban status u društvu, kao oni koji su društveno odgovorni.

Na ovaj način, javne ličnosti imaju MOĆ da kvalitetno utiču na pojedince u cilju njihovog što kvalitetnijeg odrastanja i usmeravanja.

Do sada se pokazalo da su javne ličnosti najbolji provodnik humanitarnih akcija, kao podsticaj ostalima da krenu njihovim humanim stopama. Veliki uticaj u moderno vreme imaju i influenseri, a neki od njih svoj content usmeravaju ka pozitivnim temama. Ova, trenutno nova pojava „Javnih ličnosti“ bi trebalo da se usmeri ka pozitivnim aspektima društva, jer njihov rad i sadržaj koji plasiraju na društvenim mrežama, njihove „fanove“ može usmeriti ka pozitivnom ili negativnom ponašanju, ali i odrediti njihove sruštvene stavove.

Moramo pomenuti i  „Izazove (Challenge)“ na društveim mrežama koji pozivaju na neodgovorno ponašanje i čiji učesnici su završili tragično, a postavljali su ih razni popularni influenseri iz celog sveta. Posledice ovakvih izazova mnoge su psihički povredile, neke psiho-fizički, a pojedine priče su se završavale i suicidom.

„Želimo da poznate ličnosti uticajem doprinesu usmeravanjem drugih ka pozitivnom, dobrom, humanom i kvalitetnom putu. Da im bude drago zbog nekoga ko je krenuo njihovim stopama, da pokrenu nekoga u smeru humanitarnih aktivnosti, edukacije, lepe komunikacije sa drugima I poštovanja moralnih životnih normi. Moguće da je ono što zainteresuje pratioce neki ekstremni sadržaj, ali takve stvari se moraju iskoreniti.“ 

Branislav Simić – fondacija „Humanist“

Ne može se poreći da slavne ličnosti imaju moć i uticaj. Znamo da Google i Facebook platforme oglašavaju humanitarne akcije jer će te iste platforme pomoći da se dosegne relevantna publika i prikupe donacije. Poznate ličnosti rade isto. Pravim vidom saradnje, poznati ljudi su odličan način da se” glasno govori “o akcijama i o tome koliko su one društveno značajne.

Prijavite se za ambasadora fondacije “Humanist”

Naši ambasadori

Hurricane

bend

Ime Prezime

zanimanje
ava-4-1

Ime Prezime

zanimanje
ava-4-1

Ime Prezime

zanimanje
ava-4-1

Ime Prezime

zanimanje
ava-4-1

Ime Prezime

zanimanje
ava-4-1

Ime Prezime

zanimanje
ava-4-1

Ime Prezime

zanimanje

želiš se uključiti?

Pomozi nam da nastavimo

Učestvovati možeš i ti.  Za više informacija slobodno nas kontaktiraj putem maila, telefona ili nas poseti!

Newsletter prijava

Upiši svoj email i ostani u toku s našim radom!

Upotreba kolačića

Naš sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao korisničko iskustvo